To-faktor-godkendelse (MFA)

GIV DIN IT-SIKKERHED ET BOOST MED ET EKSTRA SIKKERHEDSLAG​

Få hjælp til din to-faktor-godkendelse

I en tid, hvor digitale trusler konstant udvikler sig, er det mere end nogensinde før afgørende for virksomheder at tage proaktive skridt for at beskytte deres digitale aktiver. En af de mest effektive sikkerhedsforanstaltninger, som enhver virksomhed bør implementere, er Multi-Factor Authentication (MFA). 

Derfor er det vigtigt med to-faktor-godkendelse

Vi er vant til at beskytte vores mail og andre bruger-konti med et password. Vi ved nemlig godt, at uvedkommende ikke skal have adgang til vores oplysninger og følsomme data.

Desværre er passwords ikke længere tilstrækkelige til at sikre vores it-sikkerhed. Først og fremmest fordi vi er for sløsede med dem. Vi bruger for svage passwords, glemmer at opdatere dem eller genbruger dem på tværs af konti. Derudover har cyber-kriminelle opnået stor erfaring med at opsnappe folks passwords via databrud, phishing og andre former for identitetstyverier. Faktisk er hele databaser med stjålne passwords blevet en populær handelsvare blandt kriminelle.

Løsningen er to-faktor-godkendelse også kendt som 2-faktor autentifikation (2FA). Det er en simpel men effektiv løsning, og derfor en løsning vi anbefaler alle virksomheder at aktivere i videst mulig omfang.

Sådan fungerer to-faktor-godkendelse

2 faktor godkendelse

To-faktor-godkendelse forlænger din login-proces med et ekstra trin og giver dig dermed et ekstra lag af beskyttelse. Det betyder, at du skal bekræfte din identitet på to forskellige måder, nemlig med dit password og via din mobil.

Det hele sker automatisk, når du prøver at logge ind. Så godkender du nemt via en app på din smartphone eller en kode på sms. Derudover kan man lave forskellige tilpasninger, så totrins-bekræftelse ikke er et krav ved hvert eneste log-in. Eksempelvis kan det være et krav alene, når man befinder sig uden for virksomhedens netværk.

Er dit password i en sikker zone?

Som du kan se på tabellen herunder, tager det ikke lang tid at blive hacke med de forkerte kombinationer. 
Er det tid til at opgradere dit password? 

I tabellen herunder kan du se, hvor stærkt dit password er eller ikke er, for med AI er det blevet endnu nemmere at Brute Force dit password, faktisk tager det mindre end ét sekund at hacke. 

Der er blevet lavet en test med over 15,680,000 passwords med forskellige kombinationer af tegnog i skemaet herunder kan du se hvor kort tid det tog AI teknologien om at hacke et simpelt password.

Vi anbefaler, at du ændrer dit password løbende, så dit password ligger i én af zonerne: grøn eller blå. Dog anbefaler vi også, at du sætter et ekstra lag sikkerhed på som fx To-Faktor-Godkendelse med en Authenticator app. 

Authenticator bruges til at bekræfte din identitet, det vil sige til at udføre en digital godkendelse.

Det er desuden også en RIGTIG god ide at benytte forskellige passwords på forskellige logins, altså man ikke benytter det samme password til alle ens logins.  

Tjek, om din e-mail har været i ét eller flere databrud

E-mail benyttes som brugerlogin på mange tjenester/apps, men ved du om din e-mail eller dit telefon nummer nogensinde har været med i ét eller flere databrud?

Det har du mulighed for at tjekke op på, og såfremt din e-mail/telefon nummer har været udsat for databrud, så er det med at få skiftet dit password med det samme og få tilkoblet to-faktor-godkendelse med en Authenticator app. 

Lad os hjælpe dig i gang
med din IT-sikkerhed

Team op med IT Forum Gruppen og få hjælp til at aktivere to-faktor-godkendelse alle essentielle steder i jeres it-setup.

* Her kan du læse vores persondatapolitik

Scroll to Top