IT-sikkerhedstjek

I takt med at virksomheder bliver mere og mere digitale øges behovet for IT-sikkerhed. IT-kriminelle forsøger konstant at udnytte digitale sårbarheder. Dette kan virke som en uoverskuelig opgave at kæmpe imod, hvilket ofte skyldes, at virksomheder enten mangler ressourcer i form af tid eller kompetencer. Derfor er et IT-sikkerhedstjek et godt sted at starte. Det giver det nødvendige overblik og ikke mindst beslutningsgrundlag for arbejdsindsatsen med IT-sikkerhed.

IT-SIKKERHEDSTJEK

Hvis du ikke kan se videoen? er det fordi du mangler at acceptere vores cookies. 
Klik på ikonet (den runde sorte cirkel)  nederst i venstre hjørne. Vælg “ændring af dit samtygge” og “tillad”.

En central del af at drive virksomhed involverer IT-systemer

På trods af IT-systemers afgørende betydning viser det sig, at 1 ud af 4 små og mellemstore virksomheder ikke har implementeret essentielle sikkerhedstiltag, såsom overvågning eller opdatering af software og hardware. IT-kriminelle forsøger konstant at udnytte sårbarheder i IT-infrastrukturen til at angribe virksomheder. 

Ofte kan det være en uoverskuelig og ressourcekrævende proces at sikre sig imod en eventuel kompromittering. Et godt sted at starte er ved at få skabt et overblik over kritiske systemer og data, og dermed blive gjort opmærksom på, hvor i organisationen det er særligt vigtigt at sikre sig imod angreb.

Med et IT-sikkerhedstjek fra IT Forum Gruppen får du en avanceret og systematisk gennemgang af din samlede IT-infrastruktur baseret på CIS 18-kontrollerne.
Alle tekniske enheder, software og netværk  bliver behandlet, også de menneskelige IT-sikkerhedsforanstaltninger såsom IT-politikker bliver kontrolleret, da IT-sikkerhed i høj grad også handler om den daglige anvendelse af IT i en organisation.

MED ET IT-SIKKERHEDSTJEK FÅR DU:

  • Komplet rapport over IT-infrastruktur
    (Brugere, enheder, software, hardware & systemer)
  • Praktisk handlingsplan i prioriteret rækkefølge
    – baseret på CIS 18-kontrollerne
  • Styrket dokumentation ift. compliance eller NIS2
  • Rapportering til ledelse eller bestyrelse

SÅDAN GENNEMFØRES ET IT-SIKKERHEDSTJEK MED IT FORUM GRUPPEN

Trin 1/2

IT-sikkerhedstjekket indledes med at sikkerhedskonsulenten fra IT Forum Gruppen starter en scanning af jeres samlede IT-miljø. Denne proces vil typisk strække sig over en periode på et par uge.

Scanningen summeres i Trin 2 til en teknisk rapport, som giver konsulenten den nødvendige grundviden samt overblik over enheder på netværket, software, hardware m.m. og heraf potentielle sårbarheder.

TRIN 3

Næste trin i processen kræver involvering fra relevante nøglepersoner i jeres virksomhed, som har den nødvendige viden om jeres nuværende IT-miljø. Afhængig af den tekniske indsigt og forudgående aftale udfyldes CIS-spørgeskemaet i større eller mindre grad i samarbejde med konsulenten fra IT Forum Gruppen.

Formålet er at få belyst virksomhedens IT-sikkerhedsprocesser som f.eks. IT-politikker m.m

Trin 4/5/6

IT Forum Gruppen udarbejder en samlet sikkerhedsrapport, som giver et aktuelt overblik over sikkerhedsniveauet.

Rapporten indeholder desuden den anbefalede handlingsplan i forhold til, hvilke sikkerhedsinitiativer I som virksomhed bør sætte i gang, og hvilken effekt disse vil have på det samlede sikkerhedsniveau.

Rapporten og handlingsplan fremlægges og hvis det ønskes, aftales en eventuel implementeringsplan.

IT-sikkerhed. Secure Score

Sådan fungerer et IT-sikkerhedstjek

Vi har udarbejdet en PDF, som giver dig et overblik over, hvad IT-sikkerhedstjekket indeholder og hvordan processen forløber, når du får foretaget et IT-sikkerhedstjek hos IT Forum Gruppen. 

SKAL VI STYRKE DIT FORSVAR IMOD CYBERANGREB?

HVAD ER CIS 18-KONTROLLERNE?

Center for Internet Security (CIS) har udviklet et internationalt anerkendt rammeværktøj for IT-sikkerhed, kaldet CIS 18. Kontrollerne indeholder en række prioriterede, pragmatiske og operationelle anbefalinger udviklet af brancheeksperter fra hele verden.

Disse bliver løbende revideret i takt med at trusselsbilledet ændrer sig. CIS fokuserer på de mest forebyggende indsatser imod cyberangreb såsom malware, ransomware, misbrug af rettigheder, målrettet indtrængen og applikationshacking. Ydermere tager CIS 18-kontrollerne udgangspunkt i omkostningseffektive sikkerhedsaktiviteter, hvilket vil sige den højeste værdi på kortest tid.

Du kan læse mere om CIS 18-kontrollerne her.

Book et opkald med os

Book et opkald herunder, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst kan hjælpe netop din virksomhed med et IT-sikkerhedstjek. 

Du er også velkommen til at ringe på tlf: 70 100 150 eller skrive til kontakt@itf.dk

KONTAKT OS

Vi kontakter dig hurtigst muligt angående et IT-sikkerhedstjek.

Scroll to Top