Awareness Træning

FRA RISIKO TIL RESSOURCE: ENGAGER DINE MEDARBEJDERE I JERES IT-SIKKERHED

Hvorfor er det vigtigt med awareness-træning?

Den primære kilde til brud på it- og datasikkerheden på de danske arbejdspladser er medarbejderne. Faktisk kan hele 9 ud af 10 sikkerhedsbrud spores direkte tilbage til medarbejdernes uvidenhed eller manglende bevidsthed omkring korrekt og forsvarlig håndtering af it-sikkerhed og persondata. 

Prøv gratis: online awareness-træning til dine medarbejdere

Den primære kilde til it- og datasikkerhedsbrud på de danske arbejdspladser er medarbejderne. Faktisk kan hele 9 ud af 10 sikkerhedsbrud spores direkte tilbage til medarbejdernes uvidenhed eller manglende bevidsthed omkring korrekt og forsvarlig håndtering af it- og datasikkerhed.

Det udbredte hjemmearbejde i forbindelse med COVID-19-smitten gør ikke situationen bedre. I hjemmets trygge rammer er det let at glemme risikoen for phishing og anden it-kriminalitet. Det er også sværere at spørge en kollega til råds i tilfælde af tvivl. 

Med effektiv awareness-træning kan du vende situationen og gøre dine medarbejdere til en aktiv og årvågen sikkerheds-ressource.

I samarbejde med CyberPilot tilbyder vi derfor gratis testadgang til vores awareness-portal, så du kan prøve kræfter med awareness-træning helt uforpligtende.

Fordele ved online awareness-træning

Overskueligt format

Korte online forløb på 5-7 minutter gør det nemt og overskueligt for medarbejderne at finde tid til awareness-træningen, når det lige passer ind.

Variation i træningen

Kombinationen af relaterbare historier, grundlæggende viden, gode huskeregler og pop-quizzer skærper opmærksomheden og øger læringsudbyttet. 

Opdateret viden

CyberPilot udgiver jævnligt nye kurser med fokus på aktuelle emner.  Samtidig er det nemt at genopfriske sin viden med de tidligere kurser, som altid er tilgængelige.

Sådan foregår awareness-træningen

Step 1: Oprettelse

Medarbejderne oprettes som brugere på CyberPilot’s e-læringsplatform og den ansvarlige for awareness-træningen udvælger hvilke kurser medarbejderne skal have adgang til.
Herefter sættes træningen i gang.

Step 2: Træningen begynder

Brugerne logger ind på e-læringsplatformen og gennemfører de tildelte kurser, efterhånden som det passer ind i deres program.
De enkelte kurser tager kun 5-7 minutter at gennemføre og er overskueligt og engagerende bygget op med video, slides og quiz.

Step 3: Rapportering og evaluering

Som ansvarlig for awareness-træningen kan du løbende kigge på rapporteringer over brugerdeltagelse og kursus-score. På den måde kan du identificere relevante fokus-områder, administrere fremtidige kurser samt hive en rapport ud over træning af medarbejdere hvis datatilsynet banker på døren.

Step 4: Kontinuerlig læring

Brugerne modtager løbende nye kurser, som de gennemfører i eget tempo. Samtidig er tidligere kurser altid tilgængelige, så det er nemt at genopfriske sin viden. 

På den måde fastholdes opmærksomheden på it-sikkerhed og korrekt datahåndtering.

Hvad kan du forvente af awareness-træningen?

Awareness-træningen sætter fokus på it-sikkerhed og GDPR og kombinerer specifikke og genkendelige scenarier med generelle principper og huskeregler. Det sikrer et højt læringsudbytte.

Eksempler på emner og læringsmål:

  • Passwords: Hvordan laver man stærke passwords og hvorfor er det vigtigt at passe godt på dem?
  • Phishing: Hvordan genkender du phishing og undgår at ryge i fælden?
  • Persondata: Hvad er persondata og hvordan håndterer du det i hverdagen?

Se hele listen med de mange kurser her. 
Se vores webinar her.

Prøv gratis: Online awareness-træning i 14 dage

Med effektiv awareness-træning online kan du vende situationen og gøre dine medarbejdere til en aktiv og værdifuld sikkerheds-ressource.

I samarbejde med it-sikkerhedsfirmaet CyberPilot tilbyder vi derfor gratis testadgang til deres intuitive og brugervenlige e-læringsportal i 14 dage, så du og dine medarbejdere kan prøve kræfter med awareness-træning helt uforpligtende.

Hvad er phishing?

Benjamin Pomerleau fortæller om farene ved phishing.

Awareness træning og kurser i it-sikkerhed.
Scroll to Top