Support til Windows 7 ophører

Den 14. januar 2020 ophører Windows 7 – dvs. Microsofts stopper sine sikkerhedsopdateringer og support til pc’er, der kører Windows 7. Det er altså nu, du skal opgradere til Windows 10.

Hvad sker der når Windows 7 stopper?

Ophør af support betyder, at Microsoft ikke længere vil yde følgende support til din virksomhed:

  • Ingen teknisk support
  • Ingen softwareopdateringer
  • Ingen sikkerhedsopdateringer

Fortsætter du med at bruge Windows 7 efter supporten er stoppet, vil din pc stadig fungere, men den vil blive væsentligt mere sårbar over for sikkerhedsrisici som virus og hackerangreb.

De manglende sikkerhedsopdateringer gør din pc til et populært mål for hackere, der hurtigt kan scanne et netværk for enheder med gamle styresystemer og udnytte de åbne sikkerhedshuller.

Opdater til Windows 10

Microsoft anbefaler på det kraftigste, at du opgraderer inden januar 2020 og skifter til nye pc’er, som kører Windows 10. Har du for nylig udskiftet dine pc’er, er det også muligt at opgradere styresystemet alene. Under alle omstændigheder handler det om at undgå en situation, hvor enheder på jeres netværk udgør en risiko for virksomhedens it-sikkerhed.

Brug for hjælp?

Har du Windows 7-enheder på dit netværk? Er du i tvivl om hvilken opgraderings-løsning, der vil være den bedste for din virksomhed? Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, du kan opgradere kompatible Windows 7-pc’er baseret på disse krav med en fuld licens. For at kunne drage fordel af de nyeste hardwarefunktionaliteter anbefaler vi, at du skifter til en ny pc med Windows 10.

Du kan fortsætte med at bruge Windows 7, men når supporten ophører, bliver din pc mere sårbar over for sikkerhedsrisici. Windows fungerer, men du modtager ikke længere sikkerheds- og funktionsopdateringer.

Windows 7 kan stadig installeres og aktiveres efter supporten er ophørt. For at undgå sikkerhedsrelaterede risici og virusser anbefaler Microsoft imidlertid, at du overvejer at opgradere til Windows 10.

Support til Internet Explorer på Windows 7-enheder ophører pr. 14. januar 2020. Som en komponent i Windows-operativsystemet følger Internet Explorer den samme supportlivscyklus.

Microsoft 365 Business omfatter en gratis opgradering for brugere, der har en Pro-licens til Windows 7, 8 eller 8.1 på deres enhed. Ved køb af Microsoft 365 Business kan dine brugere opgradere alle deres enheder med gamle Windows Pro-licenser uden ekstra omkostninger.

Der findes flere elementer i Windows Embedded 7-produktfamilien, som har en anden suportlivscyklus. Den tidligste dato for ophør af support er 14. januar 2020, og resten følger herefter. Hvis du vil have flere oplysninger, kan du se siden med produkt livscyklus.

Til Windows 7 Professional- og Windows 7 Enterprise-brugere kan du købe Extended Security Updates (forlængede sikkerhedsopdateringer) frem til januar 2023. Hvis du vil læse en dybdegående Ofte stillede spørgsmål-session om Windows 7 Extended Security Updates, skal du downloade Ofte stillede spørgsmål om Microsoft ophør af support.

Din oplevelse kan blive anderledes afhængigt af den Office-version, du bruger. Få mere at vide under Ophør af support til Windows 7 og Office 365 ProPlus.

Scroll to Top