5 tips til it-sikkerhed i sommerferien

IT-sikkerhed i sommerferien

Morten giver dig 𝟱 𝘁𝗶𝗽𝘀 til en bedre it-sikkerhed i din ferie. 

5 tips til en bedre it-sikkerhed i ferien

𝟭. 🔐 𝟮-𝗳𝗮𝗸𝘁𝗼𝗿 𝗴𝗼𝗱𝗸𝗲𝗻𝗱𝗲𝗹𝘀𝗲
Sørg for som minimum at have 2-faktor godkendelse på ALLE tjenester, både arbejdsrelateret og private. Det er fuldstændig samme sikkerhedsforanstaltning som NemID. Anvender du 365, så kan du med fordel bruge Microsoft Authenticator.
.
.
𝟮. 🔐 𝗕𝗮𝗰𝗸𝘂𝗽
Sørg for at tage backup af personlige data inden du tager afsted på ferie. Ofte har din arbejdsgiver en backup løsning hos en IT-leverandør, men dette er ofte kun data på virksomhedens drev og 365 konti. Måske du har gemt noget lokalt skrivebordet eller mangler at få taget en sikkerhedskopi af din Iphone?
.
.
𝟯. 🔐 𝗢𝗳𝗳𝗲𝗻𝘁𝗹𝗶𝗴𝗲 𝗻𝗲𝘁𝘃æ𝗿𝗸
Hold dig væk fra de offentlige netværksforbindelser. Brug din internetdeling på din smartphone i stedet for. Det er en god idé, da potentielle IT-kriminelle ellers kan følge med i hvad man laver på det åbne netværk. Skulle du nu gå imod alle anbefalinger, så vent med at logge på bank, mail, sociale medier og andet følsomt, før du igen er på et sikkert netværk.
.
.
𝟰. 🔐 𝗦𝗹𝗮̊ “𝗮𝘂𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗶𝘀𝗸 𝗪𝗶𝗙𝗶” 𝗳𝗿𝗮
Det er en rigtig god idé at slå den funktion fra, som gør, at telefonen eller computeren automatisk går på WiFi i nærheden. Der er set utallige tilfælde, kriminelle har overtaget dem, uden at hverken udbyderen eller brugeren ved det. Og alt efter, hvor raffinerede hackerne er, kan de aflure følsomme oplysninger fra både telefoner og andre devices.
.
.
𝟱. 🔐𝗣𝗮𝘀𝘀𝘄𝗼𝗿𝗱 𝗽𝗮̊ 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗲𝗻𝗵𝗲𝗱𝗲𝗿
Kort og godt. Sørg nu for at alle enheder er sikret med password – også børnenes Ipad! 😎
.
P.s. Vi er altid på telefonen, hvis du har behov for os – også i sommerferien. Vores Helpdesk sidder klar på 70 266 150.
.
GOD SOMMER! 🌴🌞😎
.
.
🟠 P.S. Hvis du ikke allerede har fået 𝗧𝗷𝗲𝗸𝗹𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻 – “Kan du forudse hackerens næste træk” med 10 it-sikkerhedspunkter? så er du velkommen til at 𝗱𝗼𝘄𝗻𝗹𝗼𝗮𝗱𝗲 den her 👇

Scroll to Top