Navigation

Har I stadig Windows Server 2003 / XP?

1. maj 2017

Så er det vigtigt, at I læser med her:

Fra og med dags dato (01.05.2017) opdateres virusdefinitioner på fx Windows Server 2003 / XP IKKE for udvalgte antivirus-producenter, hvilket betyder, at serveren er 100% ubeskyttet.

Siden den 14.07.2015 har det ikke været muligt at modtage opdateringer fra Microsoft, herunder sikkerhedsopdateringer til Windows XP. Uden sikkerhedsopdateringer til computeren er den særligt udsat for angreb fra virus, spyware og anden skadelig software. Når virksomhedens XP computere ikke bliver opdateret, er der nemlig meget ‘nem’ vej ind på virksomhedens netværk, hvor angreb kan sprede sig til andre enheder på netværket.

Supporten stoppede for to år siden, og i den tid har hackerne haft arbejdsro. Microsoft har udsendt meddelelse om, at der pt. er meget store sikkerhedsbrist i Windows Server 2003 / XP.

Hvad betyder det at være uden sikkerhedsopdatering?

At der er stærkt forøget risiko for virusangreb

  • At der vil være programmer, som ikke kan fungere optimalt på Windows XP i fremtiden, fx JAVA, som bruges til NemID
  • At det ikke vil være muligt at opnå support fra Microsoft og derved ikke muligt at få hjælp ved eventuelt nedbrud af server eller pc’er
  • At der vil være nye programmer fra Microsoft og andre, som ikke er kompatible med Windows XP
  • At det vil tage en hacker / script Kiddie 2 min at få 100% adgang til maskinen og derved indersiden af jeres netværk

Det aldrende operativsystem har sine begrænsninger. Så hvis I skal opnå en velbeskyttet og driftssikker løsning, er der behov for en moderne platform, som er designet til at beskytte mod nutidens trusler.

Vi opfordrer på det kraftigste til, at I får opdateret jeres operativsystem hurtigst muligt!

Ved at opgradere til Windows Server 2012 moderniserer I jeres netværk med store besparelser på omkostninger i jeres aktuelle miljø til følge, og samtidig opnår I omfattende databeskyttelse og øget produktivitet i jeres arbejdsstyrke.

Vi hjælper jer gerne med at undersøge jeres muligheder, og hvilke ressourcer I skal bruge til jeres opgradering og skifte til Windows Server 2012.

Kontakt vores tekniske chef Kenneth Hansen telefon 70 100 150 eller kha@itf.dk og hør meget mere om mulighederne.