Navigation

SPF Record

14. februar 2018

Så blev det en realitet. Microsoft Office 365 har nu startet implementeringen af SPF Record tjek, ligesom mange andre mailsystemer og mailscannere ude i verden.

Det betyder, at hvis I ikke har en korrekt opsat SPF record, vil jeres mails blive afvist uden varsel. I bliver altså IKKE informeret om, at jeres mails ikke bliver sendt – det har Microsoft som udgangspunkt fravalgt at informere om.

Med en korrekt opsat SPF Record undgår I, at jeres emails, nyhedsbreve, fakturaer mm. bliver leveret eller havner i modtagerens SPAM-mappe.

Modtagersystemet tjekker afsenderadressen og SPF-opsætningen for at bekræfte, at den server, systemet får en email fra, også optræder i SPF Recorden.

Det betyder også, at I giver modtagersystemerne mulighed for at frasortere emails, der ikke kommer fra disse servere. Dermed er SPF Records gode til at forhindre phishing-forsøg o.l., da phisheren pludselig skal have adgang til dine servere for at kunne udgive sig for dig.

IT Forum er klar til at guide jer i den rigtige retning i forhold til at få konfigureret alt det tekniske, så I har en korrekt opsat SPF Record.

Kontakt os på telefon 70 100 150 eller send en mail til teknisk chef Kenneth Hansen på kha@itf.dk.