Navigation

NU er det alvor!

20. januar 2016

– Ny bølge af cryptolocker-mails er sendt ud

Igen den 19.01.2016 rullede endnu en bølge af mails ud fra Post Nord. Mailen er IKKE fra Post Nord, og I må ikke klikke på nogen af de links, der er angivet i mailen, det kan få fatale følger for jeres it-drift.

Cryptolocker/Cryptoware (ransomware) florerer i stor stil og har kronede dage – også i Danmark. Virksomhedens data bliver krypteret og taget som gidsel, og hackerne kræver ofte store løsesummer for at frigive virksomhedens data.

Har I ikke allerede fået foretaget et sikkerhedstjek og taget stilling til, hvordan I ønsker at imødegå ransomware, er det på høje tid. Kontakt os med det samme for at aftale, hvorledes vi griber processen an – det er der god økonomi i.

Ransomware, den såkaldte cryptowall, er en kidnapningssoftware, hvor hackere overtager virksomhedens data. For hackerne er det økonomisk meget attraktivt, og det er nu ikke længere et spørgsmål om jeres virksomhed bliver ramt, men et spørgsmål om, hvornår.

Computeren bliver inficeret via en kode i en email eller via bannere på hjemmesider – og også anerkendte hjemmesider er inficerede.

Post NordHvis I ikke allerede har fået etableret en ’next generation firewall’ og/eller en softwareklient til at dæmme op for problemet, så er det nu, I skal sørge for at få det installeret og etableret.

For et meget beskedent beløb pr. bruger pr. måned kan I forebygge i stedet for, at I senere skal helbrede. Det kræver ofte flere konsulentdage at genskabe alle filerne, for ikke at tale om tabt arbejdstid hos virksomhedens medarbejdere samt tabt omsætning for virksomheden. Ofte betyder det også tab af data, selvom virksomheden har en komplet backup.

Så det er NU!, I skal tage stilling til, hvordan I skal beskyttes mod ransomware.

Kontakt din Account Manager eller Michael Stolpe på tlf. 70 100 150 eller ms@itf.dk allerede i dag. De kan fortælle meget mere om vigtigheden af at være godt beskyttet mod denne ransomware.