Navigation

IT-kriminaliteten er stærkt stigende

12. maj 2016

Skal vi foretage et gennemgribende sikkerhedstjek af jeres IT-sikkerhed?

Mange virksomheder tegner forsikringer mod fx hackerangreb på deres bankkonti. For at kunne tegne en sådan forsikring, er der nogle it-sikkerhedsforanstaltninger, så som antivirusprogrammer, firewall mm., man som virksomhed skal have på plads. Alt dette kan IT Forum være med til at klarlægge og dokumentere.

Man kan ikke forsikre eller gardere sig 100% mod disse hackere, men man kan, som virksomhed, være proaktiv på styring af sin IT-sikkerhed og -procedurer.

Vi tilbyder at gennemgå, analysere og rådgive uvildigt om jeres IT-sikkerhed, hvilket der kan være rigtig god økonomi i. Et sikkerhedstjek giver virksomheden en gennemgang af den eksisterende IT-løsning.

KMD Analyse har netop offentliggjort en undersøgelse, der påviser, at fire ud af 10 danske virksomheder – eller 41% af de danske virksomheder – i det seneste år har været ramt af succesfulde ransomware-angreb. Af rapporten fremgår det også, at det allerstørste sikkerhedsproblem i virksomhederne er medarbejderne.

Det fremgår også af rapporten udarbejdet af KMD Analyse, at det næststørste problem efter ransomware er blokering via DDoS-angreb, som ni procent af de it-sikkerhedsansvarlige har oplevet.

Medarbejderne er det svageste led
Næsten alle de it-sikkerhedsansvarlige peger således på, at ‘uopmærksomme medarbejdere’ er en alvorlig trussel mod it-sikkerheden – ikke mindst fordi det ofte blot kræver et enkelt klik på en attachement eller lignende for at frigive ransomware. Det fremgår da også af undersøgelsen, at langt de fleste hacker-forsøg sker via tilsendte e-mail.

Det ligger i ransomwarens natur, at den farlige kode kan ligge gemt i systemerne i lang tid, inden den aktiveres, og systemerne blokeres.

Se hele undersøgelsen fra KMD her: Informationssikkerhed i store danske virksomheder.

Senest sniger Cryptoware sig ind med et vedhæftet worddokument, hvor en skjult makro aktiveres, når brugeren åbner dokumentet.

Kontakt Key Account Manager Kristian Østergaard på kro@itf.dk eller vores tekniske chef Kenneth Hansen på kha@itf.dk eller på telefon 70 100 150 og aftal et møde, så vi sammen kan tilrettelægge en gennemgang af jeres IT-sikkerhed.