Navigation

Identitetstyveri - phishing

9. september 2016

I øjeblikket ruller en ny bølge af phishing sms’er og mails ind over danskerne.

For tiden er det en phishing sms, som skal foregive at komme fra Apple, og svindlerne forsøger at narre ofrene til at tro, at Apple har sendt dem en mail/sms vedrørende et dyrt app-køb, som de så ‘heldigvis’ har mulighed for at annullere ved at klikke på et link.

Politiet er i denne uge gået ind i sagen og advarer på det kraftigste om at åbne eller klikke på linket i denne sms.

Apple og for den sags skyld alle andre store virksomheder og offentlige instanser vil aldrig bede dig om fortrolige oplysninger via email eller sms.

En ‘phishing’-hacker opretter avancerede websteder, der ligner den aktuelle virksomhed, med det ene formål at indsamle dine kontooplysninger. Ofte vil du i en falsk e-mail blive bedt om at klikke på en henvisning og besøge et af disse phishing-websteder for at ‘opdatere dine kontooplysninger’.

Hvis du selv har modtaget en phishing-mail eller -sms, anbefaler IT Forum, at du anmelder det til politiet. Du kan også bede IT Forum om hjælp til at få det anmeldt til Politiet.

Formålet med at anvende kendte virksomheders navne og udseende i forbindelse med phishingforsøg er naturligvis at få dig til at tro, at der er tale om en seriøs henvendelse, som du bør reagere på. Hjemmesiden du kommer ind på, eller adressen på e-mailen ser formentlig rigtig nok ud med logoer, titler, grafik og det hele. Men det er relativt let at forfalske hjemmesideadresser og endnu lettere at lave en falsk afsenderadresse på en e-mail.

Hvis du vil høre mere om dette udbredte fænomen, så er du meget velkommen til at kontakte vores tekniske chef Kenneth Hansen på nr. 70 100 150 eller på mail kha@itf.dk.