Navigation

Endnu en bølge skadelig software ruller ind over danske virksomheder

3. december 2015

Ransomware – nu endnu mere avanceret

IT-kriminaliteten stiger voldsomt, og hackernes metoder bliver mere og mere avancerede. Det betyder, at vigtigheden af at have sikret sine IT-platforme betyder mere, end nogensinde før.

Alene i denne uge blev endnu en skadelig bølge af ransomware sendt i omløb, og det er den samme bande, som tidligere, der står bag. Som alle moderne ransomware gennemfører denne med det samme en række indgreb på maskinen, som skal besværliggøre gendannelse af systemet efter infektionen.

Vi kan på det kraftigste anbefale nogle meget simple råd for at imødegå, at netop jeres it-platforme bliver inficeret af ransomware, fx:

Udvis sund fornuft
Klik ikke på link i mails fra ukendt kilde – vær skeptisk
Tjek sprogbrug og stavning i mails
Installer antivirus-software og sørg for, at det hele tiden er opdateret

Det er IKKE en løsning at betale den af hackerne krævede løsesum. Det fodrer et voksende kriminelt marked og vil direkte medvirke til, at problemet vokser sig endnu større end det allerede er.

Endnu et godt råd er at sikre, at I til enhver tid har en opdateret backup af værdifulde data. Og det er ikke alene på grund af ransomware, men af 100 andre gode grunde.

Kontakt din Account Manager eller Michael Stolpe på tlf. 70 100 150 eller ms@itf.dk allerede i dag. De kan fortælle meget mere om vigtigheden af at være godt beskyttet mod ransomware. Vi tilbyder også en komplet gennemgang og uvildig analyse af jeres IT-sikkerhed.